perinteista_puusta_valkoinen

HIRSIRAKENTAMINEN

Hirsirakentamisella on Suomessa pitkät perinteet, hirsitaloja on rakennettu yli tuhannen vuoden ajan. Perinnerakenne Oy toteuttaa kaikki hirsirakentamisen palvelut ja materiaalit puun kaadosta veistämiseen, tarvittaessa valmiiksi rakennukseksi saakka. Työstötapana on perinteinen käsinveisto, joka poikkeaa merkittävästi nykyaikaisesta teollisesta hirsirakentamisesta. Työstötavan ainutlaatuisuus takaa sen, että jokainen rakennus ja yksittäinen hirsi on yksilöllinen.

Perinteisellä tavalla tehtävä hirsirakentaminen on prosessi, joka vie aikaa. Puun täytyy kuivua taapelissa vähintään vuoden, mutta mielellään kaksi vuotta, jotta se kerkeää luovuttamaan kosteutta. Silloin eläminen seinässä on mahdollisimman vähäistä. Pieniä huviloita tai saunoja voidaan kuitenkin tehdä vaikka yhden kesän jälkeen ja pihasaunoja jopa saman talven tukeista.

Hirsi on rakennusmateriaalina tyylikäs ja tuottaa terveellisen sisäilman. Sanotaankin, että kun hirsi salvotaan rakennukseksi, syntyy yhdellä kertaa tukeva runko, eristyskerros ja kaunis pinta.

Perinnerakenteen toimitukseen kuuluu, että hirsikehikko käydään aina pystyttämässä asiakkaalle. Kehikko kasataan kertaalleen jo veistovaiheessa tuotantotiloissa, jolloin varmistetaan sen laatu. Sen jälkeen kehikko puretaan ja kuljetetaan asiakkaalle, jossa se kasataan uudelleen.

Lisäksi palveluihimme kuuluvat kaikki rakentamisen työt. Ammattitaitoiset hirsitimpurit toteuttavat rakennushankkeita koko Suomen alueella.

RAKENNETAAN SINUN UNELMASI

Ota yhteyttä hirsirakentamisen ammattilaisiin ja rakennetaan unelmista totta.

© 2022 Perinnerakenne Oy

www-sivut: Tietotekniikka Haatanen